TerlioqPastaSandwich

Cari kegembiraan. Walau dalam sekecik-kecik perkara.

Hobi baru sekarang. Food hunting!! Jadi izza nak buat review tempat makan. Tak kira la tempat high class atau kedai tepi jalan. Yang penting, makan. hehe..

Dalam food hunting ni, kadang-kadang makanan yang kita cuba tu sedap. Adakalanya nasib kita kena makanan yang tidak sedap. Apa-apa pun kita mencuba sesuatu yang baru. So just chill ok!

Kalau nak merungut, sekecik-kecik perkara pun boleh jadi masalah besar. Taknak la banyak masalah. Cepat tua. Hehe..

Minggu lepas Izza mencuba TerlioqPastaSandwich. Kedai makan milik anak muda tempatan. Konsepnya adalah makanan barat dengan harga yang berpatutan.

Jika harga sebiji burger di Johnny Rocket sampai RM20-RM40. Lebih berbaloi makan di sini. Walaupun ia bukanlah restoran mewah, tetapi hidangannya tidak mengecewakan.

terlioq
Chicken Sandwich.. Roti bukan roti burger yang biasa. Fries yang rangup. Ayam diperap rempah tersendiri. Harga sandwich RM6. Fries RM3.

Macam mana Izza boleh tahu pasal tempat ni? Kak Farah tag Izza di FB. Tengok-tengok tempat, tak jauh dari tempat kami. Sebetulnya kami pernah lalu pun depan foodcourt ni.

terlioq3
Antara menu yang disediakan. Fries peanut butter? Sounds interesting.

Maklumat lanjut boleh la follow Intagram TerlioqPastaSandwich. Pemiliknya sangat peramah. Walau pun pertama kali jumpa, kami sembang macam kawan. Menariknya tentang individu ini, sewaktu kami sedang makan, kedengaran azan Asar. Beliau terus meletakkan papan tanda “Solat Sebentar” di hadapan kedai dan bersiap-siap ke surau.

“Makan la dulu ye. Saya nak pergi solat. Sekejap je. Kat belakang ni je”

“Jangan risau. Kami tak lari. Kami tak bayar lagi ni”

“Haha.. Takpe. Saya percaya”

terlioq5
Inilah kedainya. Permulaan yang bagus untuk usahawan muda ini. Semoga maju jaya.

Bercerita tentang latar belakangnya, Izza kagum bila dia bertekad berhenti kerja yang sedia ada untuk memulakan perniagaan ini. Semuanya kerana minat. Minatnya kepada makanan. All the best, bro!

Dalam foodcourt yang sama, terdapat satu kedai yang menarik perhatian Izza. Roti Bakar Kacang Phool Penang. Setahu Izza Kacang Pool cuma terdapat di Johor. Jadi ini kali pertama Izza mencuba Roti Bakar dan Kacang Phool.

terlioq4

terlioq6
Kak Farah punya. Izza pun try la. Baru ku tahu ada daging kisar di dalam kuah kacang pool tu.

Dan berdekatan gerai-gerai tersebut ada gerai yang menjual Ais Kacang dan Laici Kang.

Terlioq & Co. Terlioq Pasta Sandwich. Gerai No.25. Kompleks Penjaja Desiran Tanjung, Tanjung Tokong, Pulau Pinang. (Kami guna waze dan cari Kompleks Penjaja Desiran Tanjung)

Waktu Perniagaan:

Isnin-Kamis : 12 tengahari – 9 malam

Jumaat: 3 petang – 9 malam

Sabtu – Ahad : 9 pagi – 9 malam

***update 22 Mac 2016***

Sekali lagi kami ke TerlioqPasta. Dan sekali lagi kami tidak dikecewakan.

IMG20160322193827
Chicken Mushroom Mornay.RM6. Nice..
IMG20160322193822
Spaghetti Bolognise.RM6.. Sedap juga.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *